Silomix: Logistieke diensten


Logistieke Services
Hurkmans Transport B.V is een betrouwbare schakel tussen leveranciers en afnemers. Naast het transporteren van goederen verzorgen wij diverse logistieke services zoals op- en overslag van bouwgrondstoffen. Dit doen wij samen met onze partner Silomix BV.

Faciliteiten en services

Door het verlenen van logistieke services willen we uw zorgen uit handen nemen en u helpen de logistieke processen van uw bedrijf efficiënt te laten verlopen. Hier bieden we de volgende logistieke services voor aan:
• Op- en overslag van goederen als zand, kalk, vliegas, kalksteenmeel en cement.
• Verhuur van silo’s op locatie voor bijvoorbeeld cement of kalksteenmeel.
• Mengen van poederstoffen op recept en volgens klantspecificatie.

Logistieke Services

Orderafname vergroten

Hurkmans Transport B.V. maakt het mogelijk om het laadgewicht te optimaliseren, zodat het aantal leveringen bij de klant gereduceerd wordt. Bijvoorbeeld: Een Nederlandse klant verbruikt 112 ton Duitse cement en 60 ton Belgisch kalksteenmeel per week. Dit zijn 6 leveringen per week en de klant heeft hiervoor 2 silo’s nodig. Door deze producten bij Silomix te laten mengen, heeft de klant slechts 5 leveringen per week en heeft hij slechts 1 silo nodig. Naast de besparingen voor de klant wordt de beladingsgraad verhoogd en wordt de CO2-uitstoot gereduceerd.

Logistiek Centrum

In afwachting van transport liggen de goederen opgeslagen in ons logistiek centrum van 2400 m2. Het centrum wordt gebruikt voor:
• Opslag van pallets en big bags
• Overslag van big bags naar silo en vice versa
• Mengen van verschillende bulkproducten, waarbij gebruik gemaakt wordt van een silopark van 12 overdekte silo’s met een totale capaciteit van 800 ton.

Producten mengen naar klantspecificaties

installatie binnen
Wij mengen cementen en vulstoffen voor klanten in de betonindustrie, zodat onze klanten slechts één silo nodig hebben voor de productie. Het mengen vermindert tevens de aanvoer en verstoringen van de productie bij de klant. Dit kan met name een oplossing zijn als U zelfverdichtend beton wilt produceren maar niet over voldoende silo’s beschikt voor alle grondstoffen. Wij mengen de juiste grondstoffen en leveren deze met één vrachtwagen.

Met een simpele productiefaciliteit kan de klant nu zelfverdichtende beton maken en daarmee de arbeidsomstandigheden in de fabriek verbeteren en  de productiecapaciteit verhogen.

Het recept kan in overleg worden aangepast en hierin kan ons zusterbedrijf Conovation uw adviseren.

Wij kunnen mengen vanuit 10 silo’s, 3 bigbags en een handdosering. Hiermee kunnen respectievelijk doseren met een nauwkeurigheid van 1kg, 100gram en 10 gram per 1000kg! Het hele proces wordt volautomatisch aangestuurd in combinatie met een volledig geijkte weeginstallatie.

Depot van zand en grind in Venlo

loods binnen

Via een samenwerking met een opslagdepot dichtbij de Duitse grens is de efficiëntie van zand- en grindtransport geoptimaliseerd door bij te laden tot het maximum toelaatbaar gewicht in Nederland. Dit resulteert in minder transportbewegingen waardoor het productieproces van de klant minder wordt verstoord en kilometers worden bespaard.

Silo’s op locatie

Wij verhuren en plaatsen silo’s op locatie van de klant. Op deze manier kunnen we het transport verzorgen van de fabriek tot in de menger van de klant waardoor de klant minder hoeft te investeren in opslagcapaciteit.

Ontzorgen van restpartijen

Heeft uw een restpartij cement of vulstof? Wellicht kunnen wij U helpen. Wij maken silo’s leeg op uw locatie en voeren de producten voor U af.

Overige diensten

Voor diverse opdrachtgevers verzorgen wij naast transport ook de orderaanname, zodat de bestelling zo snel en efficiënt mogelijk verloopt. Door deze dienstverlening besparen onze opdrachtgevers op hun administratieve kosten. De korte lijnen tussen transporteur en eindgebruiker garanderen een goede afstemming van gewenste aanlevertijden. Door de koppeling van het Transport Management Systeem met onze administratie kunnen opdrachtgevers snel de eindfacturatie opmaken aan hun klant.
Hebt u vragen over onze logistieke services? Vul het formulier in op deze website. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.